Colagen - descopera miracolul corpului nostru

Ce este colagenul. Colagenul este una dintre cele mai importante structuri de proteine din corpul uman. Colagenul este compus dintr-o retea de trei proteine legate intre ele sub forma unui triplu helix (pentru a vizualiza mai usor ADN-ul are o structura formata din dublu helix). Aceasta forma unica ofera colagenului o forta mai mare decat cea a otelului.
Aproximativ 33% din proteinele corpului nostru este colagen, acesta suporta tesuturile, organele si le leaga pe acestea de structura osoasa, colagenul reprezinta un suport in care celulele se dezvolta si functioneaza, iar  tesuturile si sistemul osos se vindeca. Practic fara colagen corpul nu ar putea fi un intreg.

Colagenul si frumusetea

Pielea este compusa in procent de 75% din proteinele care alcatuiesc colagenul, asadar finetea pielii si aspectul tanar este determinat de prezenta celulelor sanatoase de colagen.
Frumusetea cauta peste tot in lume metode de a sustine producerea colagenului si de a repara ridurile aparute in piele. In procesul de formare al colagenului vitamina C joaca un rol foarte important.

Cum putem sustine sanatatea si aspectul tanar al tenului nostru ?
Trebuie sa protejam productia colagenului in corpul nostru evitand radiatiile UV si prin preventia fata de radicalii liberi - prin antioxidanti. Antioxidantii cheie in protectia impotriva radicalilor liberi sunt CoQ10, vitamina C si E.

Sustinerea procesului de a crea celule sanatoase de colagen
Exista mai multe metode prin care putem sustine acest proces:
- Oferind corpului un rezervor de vitamina C
- Prin exfolierea celulelor moarte – stimuland astfel crearea de noi celule

Pentru mai multe informatii va rog sa ma contactati. Va doresc o zi minunata

This entry was posted on Sunday, February 22nd, 2009 at 10:00 am and is filed under Sanatate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply