Miracolul anticancerigen - vitamina C

Vitaminele se impart in 2 mari categorii hidrosolubile si liposolubile. Vitaminele hidrosolubile - cele care se dizolva in apa - si care nu pot fi retinute de corpul nostru si cele liposolubile care se dizolva in grasimi si care pot fi depozitate in organism.

Cea mai mare vitamina hidrosolubila este vitamina C - acid ascorbic - ca si substanta chimica este considerata ca un miracol anticancerigen si este considerata vitamina imunitatii. Fructul de maciese este cel mai bogat in vitamina C, alte surse bogate de vitamina C sunt catina si coacazul negru.
Dintre legume ardeiul contin cea mai mare cantitate de vitamina C (indiferent ca este ardei verde, capia sau gogosar).

Ce anume face vitamina C pentru noi ?

In primul rand participa la formarea colagenului, care este proteina care tine legate tesuturile si organele. Asigura o stare de sanatate si vitalitate a pielii, a mucoaselor, a gingiilor, a parului, a unghiilor…
Mareste rezistenta organismului la infectii stimuland sistemul imunitar, previne cancerul deoarece previne aparitia radicalilor liberi in corpul nostru.
Vitamina C este si un laxativ natural.

Vitamina C impreuna cu vitamina E participa la prevenirea crearii lipoproteinelor mentinand astfel un nivel scazut de colesterol in sange - in conditiile in care bolile cardio-vasculare reprezinta principalul inamic al sanatatii noastre.

Vitamina C in asociere cu vitamina B5 stopeaza aparitia ridurilor avand un efect benefic asupra metabolismului pielii, chiar si asupra cicatriciilor postoperatorii, mareste gradul de absortie al fierului anorganic si a claciului din alimente. Vitamina C detoxifica organismul de toate efectele toxice - poluanti, medicamente, radiatii.
Un deficit in vitamina C determina si starea de oboseala, vitamina C fiind excelenta impotriva oboselii, anxietatii si stresului.

Ce se intampla daca nu avem vitamina C ?
Aceasta carenta se manifesta prin sensibilitate crescuta la infectii, oboseala si in timp la aparitia scorbului – boala care astazi este extrem de rara. Vitamina C nu are toxicitate nu se pot lua “supradoze” insa daca se i-au doze exagerate adica intre 3 si 10 gr pe zi pot aparea diverse disfunctii.

Inamicul numarul 1 al vitaminei C este fumatul si aspirina este un inamic deoarece tripleaza viteza de eliminare a acesteia din corp.

This entry was posted on Friday, March 20th, 2009 at 7:52 am and is filed under Sanatate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply