Saturday, April 04th, 2009 | Scriitor:

(sâmbătă, 19 iulie 2003)

Dicţionarul spune despre acest cuvânt că este ”potrivirea unor fapte”. Dacă aceste fapte ne convin sunt bune, sunt surprize plăcute, de nu unii le zic că „au dat cu bâta în baltă”. Fără nici-o intenţie de a supăra pe cineva, voi înşirui câteva dintre aceste coincidenţe care ne-au marcat şi reţinut atenţia tocmai pentru că au coincis cu alte evenimente şi după ce s-au luat nişte decizii…
Imediat după ce a început revoluţia, în momentele în care treceau prin faţa televizorului detaşamente de oameni care mai de care cu sfaturi şi înţelepciuni, după o mai lungă aşteptare, apare Domnul Iliescu care în cuvântarea domniei sale se referea şi la „comunismul cu faţa umană, la comunismul de omenie”. După numai două seri, de fapt într-o noapte, ni ş-a prezentat demisiile şi dizolvarea PCR-ului.
Domnul Constantinescu, basarabean la origine,semnează Tratatul de prietenie şi bună vecinătate cu Ucraina”, fără pretenţii teritoriale şi le cedă Insula Şerpilor.
Când domnul Iliescu a chemat minerii la Bucureşti : „Fac un apel călduros minerilor din Valea Jiului, clasei muncitoare, să vină să apere cuceririle socialismului”. Ăia au venit, au executat „lucrarea”, ca după cinci ani să li se desfiinţeze breasla.
Primul OM din lume care a provocat prima ploaie artificială, a fost o femeie, o româncă şi a realizat acest lucru în Sahara, prin 1926-1936. De anul trecut s-a anunţat că un Institut din Ploieşti este dotat pentru a acţiona în cazul în care va lovi grindina şi tot domniile lor vor provoca şi ploi artificiale. Se menţiona că această acţiune se va extinde rapid în toată ţara şi vom fi scutiţi de dezastrele produse de grindină, şi de secetă. De atunci „ne caută cu obstinaţie” grindina pe toată „faţa” ţării şi nu mai scăpăm de secetă.
Frecvent ascult buletinele INMH care ne prezintă timpul probabil. Poate că vremea este aşa cum dânşii o prognozează. Ciudat este că în Transilvania n-o brodesc aproape niciodată.
În toate ziarele şi la toate posturile se anunţă majorarea pensiilor cu 2-5%. Preţurile cresc cu 20-40%.
Franţa, Italia şi alte state au făcut lobby pentru a fi primiţi în UE şi NATO. Noi ne-am lipit de americani şi suntem de acord ca soldaţii lor să nu fie judecaţi pentru crime în afara ţării.
Şi n-ar fi fost frumos dacă Tratatul de prietenie cu Rusia nu l-am fi semnat în 4 iulie, de Ziua Americii.

Category: arhiva articole
Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.