Tuesday, April 21st, 2009 | Scriitor:

Vorba ceea.”Din partea noastră era gata, alţi-ş permit amânări”, probabil că pot, dar este cam nepoliticos ca un lucru făcut de 12 oameni, o singură persoană îşi permite să le amâne bucuria strânsă de spinişti în această revistă, ca şi cum ar dispune de propria sa muncă. Poate chiar revista să fi fost aţa care ne-a atras, cu ceva timp mai devreme, în această zi de întâlnire pentru toţi membri Clubului, cum veneam de obicei. Domnul Şiman a deschis lucrările cu adresele şi materialele primite de la centru sau de la alte cluburi. Înainte de-a intra în treburile curente ale Clubului, membri Clubului nostru şi-au exprimat regretul pentru dispariţia umoristului, preşedinte de cenaclu la Bistriţa, Domnul Misiuga, personalitate admirată şi preţuită mult în tagma epigramiştilor.
Redactorul Şef al revistei EPIGRAMA, domnul Valerian Lică, în semn de preţuirea colegilor de club a trimis patru bucăţi din cartea proaspăt scoasă de domnia sa Licăriri valeriene, pentru colegii Şiman, Bud, Filip şi Găinariu, cu precizarea că unde se vor întâlni la festivalurile “epigramei” vor primi şi autograful domniei sale.
Astăzi, rândul la citit de epigrame a fost al doamnei Aurelia Velea care ne-a prezentat 11 epigrame ce au fost discutate de domnii Filip, Mircea Micle, Bodnar, Bud şi Şiman, şi dintre doamne de către doamna Găinariu. Dânsa a primit câteva cărţi şi de la Dr. Elis Râpeanu, cărţi cărora li se vor face unele recenzii, altele vor fi înmânate celor cărora le-au fost adresate. Întrucât în cronica pe care o scrie subsemnatul exista propunerea ca şi tipăriturile noastre să aibă aceeaşi soartă ca ale cărţilor, pe care le primim la club pentru popularizare, Domnul Şiman a dat ca sarcină Domnului Micle să facă o analiză critic a Nr. 7 din revista noastră “Spinul”, şi probabil că în funcţie de timp şi spaţiu se va satisface şi pretenţia de-a se recenza cărţile noastre, am vrut să scriu :”şi în revista noastră” dar se pare că vor fi recenzate “doar în revista noastră”. Părerile au mai continuat şi după aceea şi s-au potolit doar în faţa mesei oferite de domnul Filip care îşi serba ziua de naştere a domniei sale, zi care a început în clubul nostru cu mult cunoscutele, dar îndrăgitele urări de LA MULŢI ANI, s-au prezentat aceste urări verbal de fiecare după care s-a cântat refrenul oraţiei specific într-un astfel de moment. Nu ştiu câtă plăcere i-am făcut noi domnului Filip cu aceste urări, dar dânsul ne-a “rupt gura” cu ceea ce a pus pe masă. Toate bucatele au fost apreciate la valoarea lor, dar ţuica, acest produs realizat chiar de sărbătorit, a fost deosebită. Faptul că am întârziat mai mult ca de obicei la această agapă, arată preţuirea membrilor clubului pentru acel căruia i-au dat întreaga lor încredere în elaborarea revistei şi dânsul este persoana care de cele mai multe ori aplanează discuţiile pe marginea unor înterpretări greşite care mai apar în epigrame. Domnia sa mai ajută şi pe acei care-l solicită în refacerea unor epigrame. Aici am relatat mai multe, dar concret, atunci nu s-a vorbit atât, deoarece eram foarte preocupaţi de-a face faţă îmbelşugatei mese. Alături de toţi membri clubului, din tot sufletul vă urăm încă odată :LA MULŢI ANI ŞI SĂNĂTATE DOMNULE FILIP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.