Wednesday, April 01st, 2009 | Scriitor:

– Cat timp ne ia recuperarea productiva a continutului saculetului?
– Daca avem continut se poate realiza la un singur schimb.
– Multumesc baieti!
– Domnule director, se adresa seful pazei care intre timp s-a reintors, va rog sa-mi permiteti sa merg si eu pana acolo!…
– Du-te Vasile! Dar nu sta mult. Au plecat cu totii, dar s-au intors destul de repede…
– Ei!…il lua directorul.
– Sa stii ca Andrei n-a mintit…Urmele lui sunt numai pe drumul descris de el, dar mai sunt si alte urme, tot de barbat si ai impresia ca s-a folosit de urmele lasate de Andrei.
Paznicul cel tanar, intra in birou insotit de procurorul militar.
– Sa traiti domnule director. Dansul va cauta pe dumneavoastra, spuse paznicul.
– Nelule! Ma bucur sa te vad, il intampina directorul pe procuror.
– Dansul e cu vopseaua! zise procurorul, aratand spre Andrei.
– Da. Dar de unde stii? ramase stupefiata intreaga asistenta.
– Sa-ti mai spun ceva, continua procurorul, uite aici. Si dintr-o punga de plastic scoate saculetul “28”
– Esti grozav!De unde-l ai? spuse directorul.
– Stai sa-ti povestesc! Cam pe la ora 3, sau trei si jumatate, am fost chemat la Petea impreuna cu medicul legist, continua procurorul. Asteptand la rand in vama, unui tip i se face rau…si rau…si tot mai rau…si moare domnule! Vorba aia: “nu misca nimeni”! Doi graniceri ne-au ajutat sa-l scoatem din masina. L-am dus in cladirea Vamii si l-am descheiat. Tipul avea acest saculet dupa cureaua de la panatloni. Conducand masina a mai transpirat…s-a mai si frecat…poate l-a mai ciupit cureaua…ce sa va spun, tesuturile de pe burta erau mancate de acizi. Fiind si baut, nu s-o fi sesizat in primele momente. Cand si-a dat seama, nu mai era nimic de facut. A avut o moarte groaznica.
Femeia cu care era este nevasta unui coleg, dar nu va spun a cui. In acel moment, toata lumea a zambit,
– Nu mi-ati spus de unde era saculetul? De fapt nu mai stiu daca mai are vreo importanta…sau cum si-a facut rost de el, continua procurorul militar.
Barbatul respectiv Bandy, facuse rost, dupa declaratiile madamei, de acel saculet, prin punerea in scenariu a unui fost coleg pe care il vad aici de fata, urmand ca pe urmele lui si cat va tinea diversiunea, voi ocupandu-va de Andrei, el sa fure acel saculet, care, sincer sa fiu, habar nu am de ce e asa de important. Vad ca ei s-au tinut de scenariu, le-a reusit dupa cum se vede.
– Avea dreptate Andrei, cand mi-a spus ca vede o luminita, a intervenit seful pazei, si eu am crezut ca vrea sa fuga si nu i-am dat nici o atentie si noi eram furati chiar in acele momente.
– Acel Bandy si-a luat ceea ce credea el ca-i trebuie, folosindu-se de fostul lui coleg. Voua, pazei, v-a intrerupt circuitul electric de avarie, continua procurorul relevarile.

Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.