Sunday, April 05th, 2009 | Scriitor:

Au fost invitaţi verbal: familia lui Lucian Perţa, colegul de serviciu al lui Sandu, deoarece celălalt plecase, familia Flamă, medicii staţiunii şi cine se mai nimerea. I-au sosit cărţile din Baia Mare la ora 11. Pe la 12 s-a dus să se întâlnească cu ziaristul, care…nu ştia nimic. Apoi şi-a adus aminte ceva. Apoi cu o fervoare deosebită s-a apucat de ….regizarea lansării. A venit însoţit şi de un alt confrate. Până la urmă au suportat căldura din club cu stoicism vreo 16 persoane. Erau persoanele înşirate mai sus şi uneori mai intra câte unul dintre pensionari, obişnuit cu vizionările la televizor. Stătea cât stătea apoi poate-i era ruşine să mai plece. După populaţia de aici şi viteza cu care s-a pus la cale, această activitate a fost considerată de către autor “că a dat bine” Poate.. Perţa l-a gratulat c-o epigramă care, probabil, că l-a încins şi mai mult pe Sandu. Apoi au făcut schimb de cărţi, după care s-au oprit la o bere şi la alte tipuri de bârfe. Cert era că oamenii au fost atenţionaţi prin această acţiune să cunoască şi persoane din domeniul acesta şi, după acest eveniment, au apărut “cumpărătorii” ,atât la Perţa cât şi la Sandu. S-au bucurat de-o după amiază deosebită stropită şi cu câteva halbe de bere.
Întorşi la cameră de la Terasă, au avut surpriza neplăcută să audă cum medicul cel tânăr “îşi disciplina” copiii după care, zicea el, plângea zi de zi, atât îi era de dor de ei. Fosta lui soţie i-a adus să stea cu el două săptămâni şi deja erau în plin scandal. Copiii erau de 15 şi 13 ani, unul era grăsuţ bine şi cam cât doctorul de înalt. Acum la ei era un vacarm! Bănuiau că “s-a atins” iar de alcool. Comportamentul său era inadmisibil. După acel spectacol gratuit de urlete ce treceau de 140 dB, s-au putut duce la cameră destul de bulversaţi. Sandu luase de bune toate destăinuirile făcute de medic, dar se vede că era enorm de greu să trăieşti lângă un om care, la o simplă bere, nu-şi mai putea controla comportamentul de mahala.
După o noapte destul de agitată, agitaţie care se completa cu căldura insuportabilă care a venit cu asupra de măsură, s-a mai întâmplat un”fenomen” la care, nu numai că nu se aşteptau, dar a fost un duş rece pentru toţi pensionarii staţiunii. La ora două din noapte, boxele discotecii au amuţit şi s-a închis discoteca. M-am gândit că acum vom putea dormi liniştiţi. Numai că tinerii din sat, cuplaţi şi cu cei de la Casa Copilului, au parcurs în urlete, huiduieli şi ţipete stridente, chicoteli, cele două sute de metri de la Discotecă până la ieşirea din staţiune în…. trei ore, în care scoteau cele mai inumane urlete posibile. Am fost consternaţi cu atât mai mult cu cât Postul de Poliţie era cam tot la două sute de metri de staţiune. Atât de bulversată a fost această “manifestare” tinerească, încât de câte ori mă gândeam să mă mai duc în această renumită staţiune şi este renumită nu prin reclama care i se face, ci prin efectul tratamentelor şi procedurilor ce le executau cu pricepere şi conştiinciozitate personalul medical, dar şi personalul cantinei şi chiar îngrijitorii acestei staţiuni atât de mult căutată. Şi pentru ca spectacolul să fie complet, fosta soţie a doctorului, probabil a auzit de “revenirile” la alcool ale soţului şi a venit cu o maşină, luând copiii de la tatăl lor, fapt ce l-a turbat pe doctor, care acum n-a făcut economie la horincă.

Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.