Thursday, April 16th, 2009 | Scriitor:

Fondurile sociale cresc la valoarea de 6% din salar.( Au fost 2%, 4% şi atunci…)
Minerii din Rodna au făcut grevă pe 7 octombrie, din motivele mai sus arătate dar şi a proastelor condiţii de muncă existente, a lipsei de materiale de lucru şi protecţie.
Elevilor claselor de anul IV electromecanici, de la Grupul Şcolar Minier (actualul Gheorghe Lazăr) le-a fost zugrăvit atelierul în care efectuau practica, deoarece, obţinând Marele Premiu pe ţară la “Sesiunile de referate şi comunicări” PREMIUL TEHNIUM, s-a făcut un montaj despre ei, pentru Televiziunea Română I, cu lucrarea care a fost premiată “Reducerea zgomotelor la ventilatoarele axiale de mină cu puterea de 1,5 kw cu 37 dB”.
Anul 1988 a avut 183 de zile senine pentru municipiul BAIA MARE. Ce-a mai mare temperatură înregistrată 39,5g C şi cea mai mică -9g C în 23 Noiembrie. Foarte mulţi români fug din ţară. Cazul cel mai dramatic a fost trecerea unei femei gravide în ultima lună, a fluviului Dunărea înot. A născut în Iugoslavia. În anul 2005 femeia, împreună cu familia s-a reîntors în ţară.
În 2 februarie a fost înnorat. Ursul nu şi-a văzut umbra.
ÎN ZIUA de 3 februarie, se dă decretul de interzicerea circulaţiei maşinilor particulare deoarece a nins 15 cm.
În 6 februarie înmuguresc sălciile. Fiindcă temperatura este de circa 10g C . Pe data de 10 a aceleaşi luni, se abrogă decretul de interzicere a circulaţiei maşinilor particulare. Ce folos dacă unii şi-au aprins maşinile, alţii le-au distrus de necazul care nu era pus în aplicare prima oră. La acest sistem de batjocură, se mai adaugă faptul că în duminecile cu soţ circulau maşinile ce aveau numere terminate în cifră cu soţ, iar în duminecile fără soţ circulau maşinile care aveau terminat numărul de înmatriculare fără soţ. Şi ultima porcărie pregătită celor care aveau maşini, nu aveau dreptul la mai mult de 20 l de benzină lunar, adică o jumătate de rezervor, adică nici trei sute de km parcurşi. Oamenii încep să realizeze că legile au devenit ultima jucărie a lui Ceauşescu. Nimic nu mai era sigur, nimic nu se mai garanta. Zăpada se topeşte complet în data de 23 februarie apoi a mai nins puţin în zilele de 28 şi în zilele de 2 martie, în 13 şi 14. Umblăm cu banii în mână şi nu ai de unde cumpăra nimic de-ale gurii. Într-o după amiază a zilei de 18, împreună cu soţia, colindând magazinele alimentare, pieţele din oraş, n-am putut cumpăra nimic de-ale gurii. De zăpadă ne-am scăpat definitiv în 25 martie.

Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.