Tuesday, July 28th, 2009 | Scriitor:

Ori măcar aşa era târgul la alegeri, târg prin care aţi devenit cine sunteţi. Ori cât de prost puteţi considera pe omul acela care v-a dat votul, nu puteţi să nu acceptaţi că el şi-a pus o nădejde mare în voi, viitorii conducători.
Acum când v-am văzut postaţi în multdoritele funcţii (unii chiar pe două funcţii), oamenii au sperat că şti-aţi pentru ce le-aţi solicitat aceste nobile funcţii, care încet încet devin altceva.
Una dintre dureri ar fi, dacă a existat un plan cincinal de distrugerea mineritului, învăţământului minier, a industriei orizontale care deservea mineritul ? , aţi reuşit. Dacă vă uitaţi numai la vecinii care ne înconjoară, la ei mai sunt încă români care fac minerit. Poate că aşa cum se făcea “când v-aţi apucat de acea treabă”, nu a mers, dar specialiştii noştrii în minerit lucrează din Africa de Sud  până în Chile şi probabil că lucrează bine, dar aici nimeni nu le-a dat specialiştilor cuvântul. “Am decis” să radiem din Nomenclatorul de funcţuini cuvântul “minier” şi acum sunteţi fericiţi că peste 100000 de mii de oameni i-aţi trimis în şomaj cu bani de ţigări, voi care n-aţi fost capabili să faceţi un singur loc de muncă pentru unul care nu are neamuri.
Avem râuri pe care alţii ar naviga. Noi  nu putem face acest lucru deoarece cel mai mare specialist în hidrotehnică, este politician. Cu puţină muncă, cu concursul Consiliilor Judeţene pe unde trece: Prutul, Mureşul, Someşul, Jiul şi alte ape s-ar putea face amenajări complete, adică, Centrale hidroelectrice(aici cred că s-ar putea solicita un capital şi ELECTRICII, care numai a beneficiat de construcţii dar n-au contribuit niciodată), irigaţii, navigaţie, turism, pescuit, şantiere navale etc.
De drumuri nu mai povestesc deoarece vorbiţi voi şi încă degeaba.
Din câte se stie, şi se stie bine, nicio ţară nu a putut pune bazele unor lucruri bune fără disciplină şi această disciplină trebuie însuşită întâi de acei care se doresc conducători, deoarece s-a demonstrat că OMUL SFINŢEŞTE LOCUL şi nimeni altcineva. Istoria noastră pe acei oameni i-a reţinut nu pe oamenii care dacă n-ar fii trecuţi pe tabele nominale, uşor s-ar pierde. Aşteptăm această disciplinare, dar care să vină de SUS. Puneţi pe acei funcţionari care încă nu ştiu acest lucru să scrie de 1000 de ori:”Noi servim populaţia, ei ne plătesc” , şi s-ar putea să înţeleagă sensul respectivelor vorbe.
Astăzi am aflat de marile disponibilizări din învăţământ. Propunerea noastră este să ÎNTRERUPE-ŢI definitiv procesul de învăţământ, până vor exista condiţii, deoarece dacă nu ai dascăli plătiţi bine, nu ai şcoli, profesori-s calificaţi, copii fac mai multă geografie şi circulaţie cu plimbările de colo-colo, această activitate se duce la nivel de circulare nu de cunoştinţe. În schimb nu uitaţi că proprii voştri copii vă vor analiza activitatea.
Se spunea pe vremuri că Planul G.O.R.E.L.O, al electrificării Rusiei, Lenin îl discuta cu mojicii şi planul acela s-a făcut Noi v-am spune, dacă nu cunoaşteţi ce trebuie făcut, întrebaţi pe cineva şi sunt sigur că v-or spune mai multe decât fac acum “Specialişti pentru noi”, adică duc ţara pe râpă şi nici măcar nu ştiu unde trebuie frânat.

Category: articole noi
Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.