Monday, April 20th, 2009 | Scriitor:

Am început această minunată zii, sub soarele acesta indecis de primăvară. Şi am început cu o analiză pertinenţă şi amănunţită a Nr.7 al revistei “SPINUL”, revistă care a fost sesizată cu multe greşeli care, dacă le-am enumera ar arăta cam aşa:
-greşeli gramaticale
-greşeli de scris ale cuvintelor
-greşeli de tennoredactare
-greşeli la epigramare
Toate aceste greşeli au fost recunoscute şi asumate de fiecare, pe felia lui, dar pentru noi nu a fost un prilej de bucurie, deoarece domnul Dinescu, epigramist din Ploieşti, fără a arăta tendenţios aceste lucruri, şi mult mai puţine aflate de dânsul, folosindu-se de prestaţia noastră slabă de care am dat dovadă în acel număr al revistei, a plusat prin revista noastră, deoarece a putut “lovi” câteva personalităţi care fac parte din conducerea Uniunii epigramiştilor, pe care revista noastră le găzduiau în acel număr. Spun acest lucru deoarece, din câte-şi aminteşte directorul revistei, domnul Romulus Filip, aproape fiecare număr al revistei “Spinul” a ajuns şi la Ploieşti, trecem peste faptul că mulţi dintre Ploieşteni au fost la Vişeu, de când se face Festivalul de umor a lui Perţa, şi unde domnul Şiman a dăruit revista noastră celor mai marcanţi epigramişti. Nu ne-am bucurat nici de faptul că “bătea şaua să priceapă calul” dar nici de faptul că acea revistă a fost “verificată” de mai mulţi colegi, şi totuşi s-au strecurat atâtea greşeli, unele copilăreşti. Nu ne-am ascuns după deget, ni le-am recunoscut fiecare, dar evident că domnul Şiman, care este redactorul şef al acestei publicaţii, a pretins ca la viitorul număr fiecare să-şi predea materialele gata corectate. Cu alte cuvinte, să-şi facă propria muncă de corector, neaşteptând ca redactorul şef să rezolve şi aceste neajunsuri. Desigur că multe din aceste greşeli, s-au datorat unor fapte mai puţin subiective, dar greşelile există şi trebuiesc eliminate din munca noastră.
Sub spectrul acestor scăpări împardonabile, am primit tema de-a face câte-o epigramă contra cronometru. Acest lucru a demonstrat, dacă mai era nevoie, că omul dacă nu este în pleinitudinea puterilor şi dacă psihicul suferă nici epigramele nu vor fi cele dorite. Poate şi datorită faptului că lipsea Domnul Bud Nistor fiind suferind fiind şi noi ne pregătiserăm să-I urăm MULŢI ANI FERICIŢI, acum când face trei sferturi de secol.
A sosit timpul în care domnul Şiman ne-a mai prezentat atât concursul de la Vişeu cât şi cel de la Sibiu, unde domnul Rodean este noul preşedinte al clubului. Pe parcurs am aflat dece una dintre invitaţiile care trebuia s-o primim de la un liceu s-a amânat, publicaţia Nord literar a fost prezentă acolo cu aniversarea a şase ani de editare şi a tipăririi publicaţiei cu numărului 70. Deoarece musafirii noştri ancestrali ne filau pe geamuri, am încheiat şi noi şedinţa de cenaclu termenul agreat de toţii pentru al folosi pentru denumirea lucrărilor Clubului nostru. De menţionat că a fost pentru prima oră de la fiinţarea clubului când nu s-a citit acest document de lucru cu toate că erau două numere adunate cu ocazia lansării cărţii de epigrame a domnului Micle Mircea volum ce se numeşte “În slujba reginei…epigrama” Altădată…

Toma G Rocneanu

Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.