Thursday, June 18th, 2009 | Scriitor:

Avem o ţară a cărui PIB pe mai mulţi ani, v-a trebui să-l plătească poporul român, altora. Guvernele care au făcut ce-au făcut, au făcut pentru ei. Noi v-a trebui să facem ceva pentru ţară.
Avem un preşedinte care-i membru de partid. A fost întotdeauna pentru ei, şi niciodată pentru ţară.
Avem procese teritoriale cu alte ţări, pentru care România a plătit mult, să câştige ce alţii stăpânesc deja.
Am avut un preşedinte care a cedat teritorii altori ţări fără să fim în război, fără să fie ale acelora, numai să demonstreze dânsul cât este de gentlemen cu avuţia ţării. Este adevărat că cerneala care a folosit-o pentru a semna actul, i-a aruncat-o unul între ochi la Timişoara.
Avem partide, nu camarilă cum spuneau unii, care servesc puterii ori de câte ori trebuie să voteze “AŞA”
Avem un preşedinte de partid, pe care “prietenii-l” numesc prostul.
Avem un fost minister al agriculturii. Acesta desfiinţat fiind, îmbogăţeşte consiliile judeţene cu fostele “domenii ale statului”, adică pe membrii acestor consilii.
Avem 11 mii de km de cale ferată, care s-au făcut mai puţin de 9 mii, dar pe care se circulă cu “iuţeala maximă” 27 km/h. Cicliiştii au uneori viteza de 47-50km/h. Întrebarea este: “vor pune la trenuri roţi de bicicletă, ori vor face linia ferată pistă de biciclete?”, deoarece cele aproape 40mii km pătraţi cu care este ocupată “burta ţării” cu acele instalaţii ale CFR-ului ar putea fi utilizate cumva.
Avem cultivatori sârguincioşi de canabis, care pe rând sunt arestaţi, şi avem guverne şi parlamente care cultivă prostia şi nu-i închide nimeni. Satisfacţia nostră este, că am început să exportăm proşti şi altora.
Avem de patru ori mai multe localuri ce aparţin judecătoriilor, dar condamnaţii sunt de zece ori mai puţini.
Avem persoane pentru care treburile statului sunt mofturi de copil răzgâiat. Prin asta se vede cât de serios se “luptă unii pentru poporul român”. În schimb,
Avem un preşedinte cu puteri miraculoase, care într-o singură zi, într-o fracţiune de secundă, mi-a micşorat pensia cu 147 lei(un milion patrusute şaptezeci de lei), spunând la televiziune cuvântul miraculos “recesiune”. În acel moment leul a pierdut aproape doi lei în faţa monedei Euro. Cred că după acest câştig major s-a felicitat. O şi merita dealtfel.
Avem mulţi oameni, care se plâng că în ţara asta nu se citeşte. Neadevărat. Se scrie şi se citeşte mult. Vilele “ălora” au nume, numerele de pe maşini sunt nume de oameni, în biserici îşi scriu numele pe picturi şi donaţii, mai nou “nu se bat serii” pe motoare pe ele se scrie pur şi simplu “Motorul acesta este a lui Gheorghe”
Avem un oraş cu o bibliotecă, un teatru, o casă de cultură şi cu mai mult de 120 restaurante, birturi, făgădaie, ori cum le-or mai spune. Unele dintre acestea sunt făcute în fostele cluburi ale sindicatelor.
Avem o primărie care a plantat copaci ornamentali. Un cetăţean de pe Ciprian Porumbescu, pentru a-şi “trage” maşina în faţa apartamentului, a scos 10 dintre copăcei, atâta era nevoie pentru aşi putea parca maşina exact în faţa apartamentului dânsului, pe zona verde, a locului de joacă pentru copii.
Avem trotuare, pe care sunt fugăriţi pietonii, de maşinile care doresc să parcheze.
Avem o ţară unde poate vom mai trăi şi noi puţin(dar “foarte bine”)
Dar, cineva ne-a şoptit că iar vom avea alegeri…poate că 5% din electorat “precis” se vor prezenta, restul de voturi se complectează cum bine se cunoaşte.

Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.