Wednesday, April 01st, 2009 | Scriitor:

Din ceea ce mai povestea, reiesea ca cel mai bun suport moral in viata, tot de la nevasta-sa ii vine. De la traiul lor impreuna. El, fiind destul de labil psihic, avea oare sentimentul vinovatiei?
In cealalta ordine de idei, cred ca putini barbati sunt cei care sa nu-si fi inselat nevasta, daca el nu-si punea “cenusa in cap” poate si familia lui ar fi mers in “continuare” fara nici o sincopa. Dar el nu era un “vantura lume” si, cu toate acestea, cate nu i s-au “dat de cap”. Sincer sa fiu, imi era mila de el, dar nu-i mai puteam da nici un sfat. Aparu Aurel:
– Ei, ce mai spuneti?
– Dupa locul descris, incepu Andrei, dupa schitele pe care le ai aici, cred ca cel mai bun lucru ar fi o combinatie intre desenul “B” si desenul “H”. Luam de la desenul “B” structura de rezistenta si panourile solare, iar de la desenul “H”, peronul, tipurile de balcoane si mansarda. Arhitectonic vorbind, n-o sa facem un “hibrid” de stiluri intrucat ambele au acelasi stil constructiv, arhitectural, deci se pot conjuga si, daca privesti atent si completezi “B”-ul in dreapta si “H”-ul il amplasezi in stanga, vei avea placerea sa constati ca, intr-adevar, se pot cupla, constituind un ansamblu perfect. Pe elemente, sectii si desene, preturile se estimeaza intre trei sute de milioane si cinci sute de milioane. Ceea ce iti recomand eu se inscrie in trei sute saptezeci de milioane
– Andrei! M-ai dat gata. N-am sperat ca asa repede sa-mi poti da o solutie viabila. Poate-mi spui si in cat timp pot intra in ea?!
– Nimic mai simplu, daca imi spui cati oameni vei avea la lucru. Cu o echipa complexa de sapte persoane, in doua luni si jumatate poti intra in ea. Conditia e ca fundatia sa-i fie sapata mecanic!
– Andrei, e grozav!…Dar inca ceva, preturile acestea sunt rigide?
– Nu. Aici se prevede un anume material. Fundatia e din piatra, peretii din caramida, finisajul manual, etc. O fundatie de beton are nevoie de douazeci si sapte de zile, claditul in BCA, zece zile, plansele, finisajele, toate se pot “reaseza”, ieftini, in functie de optiuni, calitatea materialului, distantele de la care se transporta si, nu in ultimul rand de calitatea mesterilor. Numai ei sunt capabili sa-ti dubleze pretul, din manopera.
– Andrei, esti extraordinar! Pur si simplu credeam ca o sa dureze mai mult. Imi place solutia pe care mi-ai propus-o. Imi convine, doar doua lucruri te rog. Sa ma lasi o saptamana sa savurez propunerea ta. Iar eu ma las pe “mana ta” sa-mi angajezi mesterii. Daca sunt ca tine, stau pe ganduri sa-mi dau semnatura ta, ca specimen, s-o prezint la CEC, cu drept de-a scoate banii necesari. Cand vrei si cum vrei sa-mi “ridici” aceasta vila. Eu cred ca nu vei fi nemultumit de generozitatea mea. Ce raspuns imi dai?
– Aurel! Am si eu aceeasi rugaminte la tine, permite-mi si mie un timp de gratie. Este un mare angajament si eu am fost solicitat doar consultativ. Ori, daca preiau aceasta lucrare, evident ca trebuie sa renunt la celelalte, ceea ce nu-i deloc simplu cand oamenii sunt de onoare si au mizat pe cuvantul tau. Deocamdata acesta-i raspunsul meu!

Puteti urmari raspunsurile la acest articol RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.